Από την αρχή της δημιουργίας τους οι BLACK SABBATΗ, έκαναν διάφορες χοντρές φάρσες στον drummer τους, Bill Ward! Το 1972, στη διάρκεια της ηχογράφησης του 4ου άλμπουμ τους, είχαν νοικιάσει την έπαυλη του John DuPont (της γνωστής εταιρείας χημικών) στο Bel Air. Εκεί, βρίσκοντας σε ένα δωμάτιο πολύ μεγάλη ποσότητα από μπογιά σε σπρέι, είπαν να κάνουν ακόμα μια φάρσα στον Ward και βρίσκοντάς τον κάπου αναίσθητο και γυμνό μετά από κατανάλωση αλκοόλ, τον έβαψαν χρυσό! Ο Ward έπαθε κρίση, καθώς η μπογιά έκλεισε όλους τους πόρους του δέρματός του και χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα σε νοσοκομείο, για να γλυτώσει.

Όμως, υπήρξε μια ακόμη χειρότερη φάρσα, το 1980. Στην διάρκεια της ηχογράφησης του "Heaven and Hell”, ο Τony Iommi βρήκε στο studio, το διάλυμα με το οποίο καθάριζαν οι τεχνικοί τις ταινίες του μαγνητοφώνου, πλησιάζει λοιπόν τον Ward και του λέει «Can l set you on fire, Bill?" κι εκείνος απαντάει «Well not now, not now“. Το ζήτημα ξεχάστηκε, αλλά μια ώρα μετά, ο Ward πλησίασε τον IOMMI και του είπε: “Well, I’m going home now. Do yου still want to burn me, or what?" Έτσι ο ΙΟΜΜΙ, έλουσε από πάνω μέχρι κάτω τον drummer του και του έβαλε φωτιά! Το υγρό όμως αυτό, ήταν πολύ περισσότερο εύφλεκτο απ’ ότι περίμενε ο IOMMI και ο Ward φούντωσε κυριολεκτικά και μέσα σε δευτερόλεπτα, αγωνίζονταν όλοι να τον σβήσουν! Έπαθε εγκαύματα 3ου βαθμού στα χέρια και παραλίγο να χάσει τα πόδια του από την ένταση της ζημιάς!!!

Αργότερα την δια μέρα, πήρε τηλέφωνο η μάνα του Ward τον Iommi (είχαν μεγαλώσει όλοι στα προάστια του Μπέρμινχαμ) λέγοντας του στο τηλέφωνο, "Μπάσταρδε, δεν θα μεγαλώσεις ποτέ? Παραλίγο να χάσουμε τον Μπιλ μας»…